KOMERCIJALNA I TRGOVAČKA ŠKOLA BJELOVAR
Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar › eu_projekti › trening-za-nastavnike-u-okviru-projekta-socijalno-poduzetnishtvo-nove-kompe

Trening za nastavnike u okviru projekta “Socijalno poduzetništvo – nove kompetencije komercijalista“

null


Objavljeno 19.02.2016 |  Provedba projekta „Socijalno poduzetništvo – nove kompetencije komercijalista“ nastavljena je u Svetom Martinu na Muri od 16. do 18. veljače 2016. godine.
Provedba projekta „Socijalno poduzetništvo – nove kompetencije komercijalista“ čiji je nositelj Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar, a koji provodimo od svibnja 2015. godine nastavljena je u Svetom Martinu na Muri od 16. do 18. veljače 2016. godine. U ovom predivnom međimurskom podneblju održana su 4 modula edukacije za nastavnike.
Sudjelovali su nastavnici ekonomske grupe predmeta Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar kao nositelja projekta te nastavnici škola partnera Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci, Srednje škole Koprivnica i Ekonomske i trgovačke škole Čakovec.
U prvom modulu edukacije bavili smo se trendovima na tržištu rada u Republici Hrvatskoj, nezaposlenošću i zapošljavanju komercijalista kao i važnim kompetencijama komercijalista. Saznali smo puno zanimljivih informacija i novosti zahvaljujući odličnoj predavačici, stručnjakinji za tržište rada i politike zapošljavanja Tatjani Delić.
U drugom modulu svoja iskustva i znanja s nama je podijelio naš savjetnik za kurikulum društvenog poduzetništva u ovom projektu Teo Petričević, a koji je inače nezavisni savjetnik, trener i društveni poduzetnik te stručnjak za eko-društveno poduzetništvo s više od deset godina poduzetničkog i predavačkog iskustva. Teo je govorio o društvenom poduzetništvu općenito, o društvenom poduzetništvu u RH i u Europi te nas upoznao s brojnim primjerima društvenog poduzetništva, ali s posebnim naglaskom na primjere naših partnera u projektu: Socijalne zadruge HUMANA NOVA, Socijalne zadruge PRUŽIMO RUKE i Društvenog poduzeća HEDONA d.o.o.
Treći i četvrti modul bio je posvećen konceptu programa temeljenog na ishodima učenja, formuliranju ishoda učenja, metodama poučavanja temeljenim na ishodima učenja te praćenju i ocjenjivanju učenika. Cilj ovog modula bio je povezati didaktičko-metodička znanja s praktičnim nastavnim radom u planiranju nastave i pripremanju za odgojno-obrazovni proces, upoznati koncept programa temeljenog na ishodima učenja, potaknuti kritičko promišljati koncept programa i odgojno-obrazovne ciljeve suvremene nastave, razvijati stručne i profesionalne kompetencije te potaknuti potrebu za trajnim stručnim usavršavanjem i unaprjeđivanjem vlastitog odgojno-obrazovnog rada.
Ovaj modul vodile su viša savjetnica Agencije za odgoj i obrazovanje u mirovini mr. sc Majda Fajdetić i stručna suradnica pedagoginja savjetnica Ornela Malogorski.
Evaluacija ove edukacije ukazuje na visoko zadovoljstvo svih sudionika sadržajima, kvalitetetom i jasnoćom, prezentacijskim vještinama predavača, korisnošću teme, odgovorima na pitanja sudionika, ali i općim zadovoljstvom radionica.
Voditeljica projekta Nataša Vibiral istaknula je zadovoljstvo realizacijom svih planiranih aktivnosti, a sudionici projetka nastavljaju raditi na završavanju priručnika društvenog poduzetništva, pripremi multimedijskih materijala za nastavu te poslovnog plana u računalnom obliku kao i pripremom posljednje edukacije u koju ćemo na temelju motivacijskih pisama uključiti učenike svih škola sudionica projekta. Bit će to prilika da učenici sudjeluju u pilotiranju svih napravljenih materijala kako bismo dobili povratnu informaciju te unaprijedili kurikulum.

Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar /OM


Članak je pogledan 1564 puta. Javi prijateljima
Nastava
Sadržaj rubrike
♦ Pripreme za prvu mobilnost Erasmus+ projekta
♦ Natječaj za odabir učenika u Erasmus+ projektu “3C on practice in Italy”
♦ Odobren naš prvi Erasmus+ projekt “3C on practice in Italy”
♦ Završna konferencija Interreg projekta u Varaždinu
♦ Video materijali o društvenom poduzetništvu
♦ Aplikacija za izradu poslovnog plana
♦ Priručnik za nastavnike
♦ Održana završna konferencija projekta “Socijalno poduzetništvo - nove kompetencije komercijalista”
♦ Pilot edukacija za učenike u projektu “Socijalno poduzetništvo – nove kompetencije komercijalista”
♦ Partnersko vijeće održano u Srednjoj školi Koprivnica
♦ Trening za nastavnike u okviru projekta “Socijalno poduzetništvo – nove kompetencije komercijalista“
♦ STUDIJSKI POSJET KRIŽEVAČKOJ ČOKOLATERIJI HEDONA D.O.O.
♦ Studijski posjet Socijalnoj zadruzi PRUŽIMO RUKE u Bjelovaru
♦ Studijski posjet Socijalnoj zadruzi HUMANA NOVA u Čakovcu
♦ Okrugli stol „Novi pristup kurikulumu predmeta Poduzetništvo u strukovnim školama“
♦ Studijsko putovanje na Siciliju
♦ Održan 2. sastanak Partnerskog vijeća i projektnog tima
♦ Snimanje emisije na Radio Tereziji
♦ Održana uvodna konferencija o projektu Socijalno poduzetništvo
♦ Socijalno poduzetništvo – nove kompetencije komercijalista
♦ Osobe za dodatne informacije
♦ Uvodna konferencija projekta “Socijalno poduzetništvo - nove kompetencije komercijalista”
Arhiva članaka
2017.
11. | 05. | 04. | 03. | 02. | 01. |
2016.
12. | 11. | 10. | 09. |
2015.
07. | 03. |

1. do 10. lipnja - obrane završnih radova
Raspored ispita državne mature:
8. lipnja -  Hrvatski A test
9. lipnja -  Hrvatski B test
10. lipnja - Hrvatski A esej
12. lipnja - Hrvatski B esej
18. lipnja - Engleski A
19. lipnja - Engleski B
24. lipnja - Matematika B