KOMERCIJALNA I TRGOVAČKA ŠKOLA BJELOVAR
Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar › nastava › 10.-sajam-vjezhbenichkih-tvrtki

10. Sajam vježbeničkih tvrtki


Objavljeno 26.03.2017 |  23. ožujka 2017. u organizaciji Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar i Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar održan je sajam vježbeničkih tvrtki.
Već desetu godinu zaredom je bilo živo i veselo u našem predvorju i učionici 22. Postavljeno je 38 štandova za izlagače, a u aneksu 32 poslovala je banka.
U goste su nam stigle vježbeničke tvrtke iz 9 gradova (Daruvar, Zagreb, Požega, Čakovec, Virovitica, Nova Gradiška, Tuzla, Vrbovec i Bjelovar) i 6 županija (Požeško Slavonska Županija, Međimurska, Zagrebačka, Grad Zagreb, Virovitičko-podravska, Brodsko-posavska i Bjelovarsko-bilogorske županija te 12 škola: Ekonomske i turističke škole Daruvar, Prve ekonomske škole Zagreb, Ekonomske škole Požega, Ekonomska i trgovačke škole Čakovec, Privatne gimnazije i ekonomske škola Katarina Zrinski Zagreb, Strukovne škole Virovitica, Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška, Medicinske škole Bjelovar, Strukovne škole Virovitica, Srednje škole Vrbovec, Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar i Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar, te po prvi puta i učenici iz Srednje ekonomsko-trgovinske škole Tuzla čime je ovaj jubilarni sajam postao i međunarodni.

Popis svih vježbeničkih tvrtki, voditelja i djelatnosti:

Popis_prijavljenih_za_sajam_2017_novo_20_3.pdf

Sajam je svečano zvonjavom zvona otvorio Neven Alić, zamjenik župana Bjelovarsko-bilogorske županije i prenio pozdrave župana gosp. Damira Bajsa i naglasio da je iz naših škola izašlo puno dobrih poduzetnika, ali i dobrih ljudi. Nemojmo zaboraviti da je prvi gradonačelnik Zagreba bio Bjelovarčanin, ali i da imamo mnogo glumaca i poduzetnika. Puno je Bjelovarčana u poduzetničkim vodama, a možemo se pohvaliti i uspješnim tvrtkama, ali i našim obrtnicima. Učenicima želim dobar rad i da budu uspješni poduzetnici, a možda jednog dana i gradonačelnici, predsjednici ili premijeri, rekao je N. Alić.

Posebne zahvale upućene su Ekonomskoj i turističkoj školi iz Daruvara i Ekonomskoj i trgovačkoj školi iz Čakovca jer posluju s našim tvrtkama i dolaze na sajam svih 10. godina. Idejni začetnik Sajma bila je profesorica Blaženka Urh iz Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar, a ovakvi sajmovi imaju veliku edukativnu vrijednost za učenike jer promiču važnost poslovanja.

Na sajmu je ostvareno 537 transakcija i promet od 3.894.745,48 kn.

Najviše transakcije ostvarile su vježbeničke tvrtke Korona, Hotel Servus, Zrno i Eko slatkiš.

Sajam su zajednički zatvorili ravnatelji Vojislav Kranželić i Nataša Vibiral. Svim tvrtkama i voditeljima tvrtki podijeljene su zahvalnice za sudjelovanje, suveniri za sve učenike koje su izradili učenici 2.c Komercijalne i trgovačke škole i prof. Ivana Orešković, promotivni materijali Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije i ljetopisi obiju škola domaćina.

N.V.
Članak je pogledan 912 puta. Javi prijateljima
Nastava
Sadržaj rubrike
Arhiva članaka
2018.
04. | 03. |
2017.
12. | 10. |

29. listopada - Rok za izbor tema za Završni rad
30. i 31. listopada - Jesenski odmor za učenike
5. studenog - stručni izlet u Zagreb
plan_puta_u_zg_5_11_2019.pdf
Izlet_Zg_mjesto_ulaska_u_autobuse.pdf
Suglasnost_Zagreb_11_2019.pdf
do 11. studenog
Javni poziv polaznicima prvih razreda srednjih škola pripadnicima romske nacionalne manjine za školsku godinu 2019./2020.nalazi se na poveznici:
https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/natjecaji-196/javni-poziv-polaznicima-prvih-razreda-srednjih-skola-pripadnicima-romske-nacionalne-manjine-za-stipendiju-ministarstva-znanosti-i-obrazovanja-za-skolsku-godinu-2019-2020/3142