KOMERCIJALNA I TRGOVAČKA ŠKOLA BJELOVAR
Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar › nastava › virtualni-sajam-vjezhbenichkih-tvrtki-na-etwinning-platformi

Virtualni sajam vježbeničkih tvrtki na eTwinning platformi


Objavljeno 30.04.2021 |  Sudjelovale su naše vježbeničke tvrtke Mosaic Creativity i Candy Shop
Drugu godinu za redom zbog nepovoljnih epidemioloških uvijeta uzrokovanih pandemijom COVID-19 u našoj školi nije održan sajam vježbeničkih tvrtki. No, to ne znači da se sajmovi ne održavaju!
Dvije naše vježbeničke tvrtke, Mosaic Creativity d.o.o. pod mentorstvom prof Sanje Papić i Candy Shop d.o.o. pod mentorstvom prof Daria Elijaša sudjelovale su na Virtualnom sajmu vježbeničkih tvrtki u organizaciji Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar i Prve ekonomske škole Zagreb. Ovaj virtualni sajam vježbenkih tvrtki organiziran je kao projekt na platformi eTwinning.
Sajam se odvijao u nekoliko faza kroz gotovo dva mjeseca i obuhvaćao je niz aktivnosti. Održano je nekoliko online sastanaka sa nastavnicima mentorima, posebno sa učenicima sudionicima i nastavnicima ocjenjivačima. Vježbeničke tvrtke predstavljalo je troje učenika i mentor. Ocjenjivač iz naše škole bio je prof Tomislav Cug. Jedna od aktivnosti učenika bila je predlaganje i odabir slogana virtualnog sajma. Odabrani slogan sajma je Mjesto gdje kreativnost caruje a zajedništvo pobjeđuje.
Vježbenička tvrtka trebala je izraditi i priložiti u Twinning promidžbene materijale: posjetnice, brošuru, prezentaciju o društvenoj odgovornosti, akcijski letak i video. Svaki sudionik sajma trebao se kratko predstaviti u eTwinningu i na taj način otvoriti prostor za daljnju komunikaciju i suradnju učenika, mentora vježbeničkih tvrtki a mentori su još trebali objaviti primjere dobre prakse vezano za rad vježbeničkih tvrtki.
30.04.2021. održan je online sastanak na Zoom platformi na kojeg su bili pozvani svi učesnici povodom proglašenja pobjednika. Svoje radove je na eTwinningu objavilo 90 vježbeničkih tvrtki predstavljenih sa 247 učenika i 94 mentora iz 38 škola diljem Hrvatske.
Bilo je lijepo sudjelovati i stjecati nova iskustva u virtualnom okruženju ali naš sajam uživo je nezamjenjiv i jedva čekamo da se ponovo vrati u predvorje naše škole smijeh, šarenilo i šušur sajmovanja.
Članak pripremila: Sanja Papić
Članak je pogledan 216 puta. Javi prijateljima
Nastava
Sadržaj rubrike
Arhiva članaka
2020.
04. |
2018.
04. | 03. |
2017.
12. | 10. |

Srpanj/kolovoz
Radno vrijeme za stranke za vrijeme godišnjih odmora (19.7. do 17.8):
            8.00 - 9.30
Potvrde o položenim ispitima DM možete podići u tajništvu za vrijeme radnog vremena
Rokovi popravnih ispita
19. kolovoza 2021. u 8:30
Popravni_ispiti_kolovoz_19_8_2021.pdf